Langer thuis met Vitadomi

ETTERBEEK, 4 november 2021 - Vitadomi maakt het leven van senioren aangenamer door hen op een veilige, sociale en betaalbare manier langer zelfstandig te laten wonen. Het innovatieve systeem, ontwikkeld door Electronic Design International, vertrekt van de behoeften van senioren en verzoent technische en sociale aspecten. Om het prototype van Vitadomi op de markt te brengen, startte de onderneming een crowdlendingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner.

Vergrijzing en huismussen

Tegen 2040 bestaat een derde van de bevolking uit 65-plussers, dat heeft het Federaal Planbureau voorspeld. Die voorspelling betekent een enorme uitdaging voor ons zorgsysteem, dat het nu al moeilijk heeft om de vergrijzing te blijven dragen.

Tegelijkertijd wijst onderzoek uit dat de babyboomgeneratie helemaal niet wil verhuizen naar een zorginstelling, tenzij het echt niet anders kan. Senioren wonen het liefst in hun eigen woning, omringd door vrienden en familie. Hiervoor biedt Electronic Design International met Vitadomi een innovatieve oplossing die het leven van senioren aangenamer maakt én ons zorgsysteem ontlast.

Menselijke aanpak

De onderneming installeert geavanceerde domotica-oplossingen in de woning van de senior en verbindt deze met de Vitadomi-app. “Welke domotica-oplossingen we installeren, hangt sterk af van de behoeften van de bewoner. Die bepaalt zelf welke hulpmiddelen hij nodig heeft om zijn levenskwaliteit te vrijwaren. De opties zijn legio, denk onder meer aan smart home automatisatie, 24/7 hulp- en alarmsystemen en valdetectie”, vertelt Rudy Cruysbergs, owner van Electronic Design International.

Met de creatie van een kwaliteitsvolle en veilige leefomgeving helpt Vitadomi niet alleen de bewoner zelf, maar ook zijn/haar sociale kringen. “Omdat familieleden vaak zorgen hebben rond de veiligheid van de senior, garandeert Vitadomi dat ze meteen verwittigd worden als er iets ongewoons gebeurt”, legt Rudy uit.

Via vooraf geïnstalleerde domotica-oplossingen en met respect voor de privacy houdt de Vitadomi-app namelijk in de gaten of er niets misloopt bij de oudere thuis. Daarnaast kunnen medische zorgverleners hun eigen communicatiesysteem in de app integreren, waardoor artsen en andere helpers elkaar makkelijk kunnen briefen.

Groeiplannen

Mede dankzij de Innoviris-subsidie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kon Electronic Design International al €770.000 investeren in het onderzoek naar en de ontwikkeling van Vitadomi. Ondertussen is het prototype zo goed als klaar. Om verdere stappen te ondernemen in het groeiverhaal van Vitadomi, startte Electronic Design International een crowdlendingcampagne op bij het investeringsplatform WinWinner. De onderneming hoopt met de crowdlendingcampagne minimaal €65.000 en maximaal €160.000 op te halen. “Met het opgehaalde bedrag willen we Vitadomi 1.0 op de markt brengen en Al-valdetectie ontwikkelen en integreren”, aldus Rudy.

Ondertussen haalde de onderneming al €32.000 op. Investeren in de WinWinner-campagne van Vitadomi kan nog tot en met 18 december 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

Rudy Cruysbergs
Owner Electronic Design International
+32475900707
rudy@electronic-design.be

Bekijk de crowdfundings actie op www.winwinner.be/vitadomi

Met Vitadomi ontwikkelde Electronic Design International een systeem dat ervoor zorgt dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen op een veilige, sociale en betaalbare manier. De zaakvoerder heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de ouderenzorg en werkt voor dit project samen met UCL en Sirris en is gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Innoviris

Matthias Browaeys
Founder WinWinner
+32 494 58 22 24
matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.