Over ons

3 partners werken samen om de ultieme woon-thuiservaring te creëren.

Contacteer ons

Vitadomi betekent leven bij je thuis in het Latijn. En dat is precies wat Vitadomi voor jou wil betekenen.

De toenemende vergrijzing van de bevolking zorgt immers voor meer en meer druk op het zorgsysteem. De bestaande opvang in woonzorgcentra staat onder druk en thuiszorg voor senioren zal een steeds belangrijkere optie worden. Uit onderzoek blijkt dat dit meestal ook de optie is die de senioren zelf verkiezen, op voorwaarde dat dit evenveel verzorging en een even veilige opvolging kan bieden als in de rusthuizen en dat sociale isolatie wordt vermeden.

Om hierop een gepast antwoord te bieden, heeft Vitadomi met steun van Innoviris, gekozen voor een interdisciplinaire research aanpak met specialisten van sociale wetenschappen en ‘Smart’ omgevingen (Université catholique de Louvain), softwareontwikkeling en integratie (Electronic Design International) en datasharing en veiligheid (Sirris) om zo tot een complete, eenvoudige en betaalbare oplossing te komen. Op dit moment is Vitadomi nog volop in ontwikkeling en is nog niet beschikbaar op de markt.


Electronic Design International

EDI heeft samen met zijn dochteronderneming Electronic Design al meer dan 25 jaar ervaring in zorg voor ouderen. EDI zorgt voor de integratie van de sociale cirkels en het uitwerken van het systeem voor een succesvolle uitrol.

Meer info >

UCLouvain


UCLouvain ontwikkelt innovatieve oplossingen voor het platform. Daarnaast onderzoekt UCLouvain de sociale aspecten van dit project. 

Meer info 

UCLouvain >
Het team van Prof. Etienne Rivière >
Het team van Prof. Grégoire Lits >

Sirris (Agoria)

Sirris onderzoekt de technische en privacyaspecten van het systeem.

Meer info >


Innoviris

Project gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Innoviris

Meer info >


Onze partners

VP PLus

VP + is een groep van bedrijven van, voor en met zelfstandige thuisverpleegkundigen en andere zorgverleners in de thuiszorg voor verpleging met een visie.
Meer info >

ASD Brussel

ASD Brussels biedt hulp en thuiszorg, of je nu ziek bent, gehandicapt, bejaard of ouder, ongeacht je ziektekostenverzekering.

Meer info >

Iotec-AI

IoTec-AI is uw partner voor het bouwen van slimme toestellen van het volgende niveau.

Meer info >